Europese productieplannen Lynk & Co uitgesteld

Europese productieplannen Lynk & Co uitgesteld

“Het besluit de productieplannen voor Lynk & Co te wijzigen is het gevolg van toegenomen macro-economische onzekerheid”, aldus de woordvoerder. Volvo heeft vanwege het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, thuisland van moederbedrijf Geely, flink moeten schuiven met verschillende productieplannen. De productie van de V60 moest worden verplaatst van Zweden naar België en China […]

“Het besluit de productieplannen voor Lynk & Co te wijzigen is het gevolg van toegenomen macro-economische onzekerheid”, aldus de woordvoerder.
Volvo heeft vanwege het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, thuisland van moederbedrijf Geely, flink moeten schuiven met verschillende productieplannen.
De productie van de V60 moest worden verplaatst van Zweden naar België en China om ruimte te maken voor de komst van de XC60. De voor export naar de Verenigde Staten bestemde exemplaren lopen nu nog in het Chinese Chengdu van de band.
Om dezelfde reden zal de S60 vanaf volgend jaar ook in China worden gebouwd. Het model wordt nu enkel in de Verenigde Staten gebouwd, om vervolgens …

Lees verder…

Source: autoweek