BMW verwacht tegenvallers van 1 miljard euro

BMW verwacht tegenvallers van 1 miljard euro

Naast invoerheffingen verwacht BMW druk op de resultaten door ongunstige wisselkoersen en stijgende grondstofprijzen. Daar komen nog de strengere milieueisen bovenop. Die dwingen de automaker duurdere technologie te gebruiken, maar die hogere kosten kunnen niet altijd aan klanten worden doorberekend. Alle tegenvallers bij elkaar kunnen in 2019 oplopen tot zeker 1 miljard euro. BMW waarschuwde […]

Naast invoerheffingen verwacht BMW druk op de resultaten door ongunstige wisselkoersen en stijgende grondstofprijzen. Daar komen nog de strengere milieueisen bovenop. Die dwingen de automaker duurdere technologie te gebruiken, maar die hogere kosten kunnen niet altijd aan klanten worden doorberekend. Alle tegenvallers bij elkaar kunnen in 2019 oplopen tot zeker 1 miljard euro.
BMW waarschuwde vorige maand bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers al voor een rem op de winst in de komende kwartalen. Het bedrijf zag de nettowinst in het derde kwartaal met bijna een kwart dalen. Het resultaat uit autoverkopen halveerde zelfs.

Lees verder…

Source: autoweek