'Nieuwe Mazda 3 krijgt geen MPS-versie'

'Nieuwe Mazda 3 krijgt geen MPS-versie'

Tijdens de Los Angeles Auto Show stelde Mazda de nieuwe 3 aan de wereld voor, een auto met een gedurfd design en interessante techniek. Mazda houdt namelijk vast aan reguliere verbrandingsmotoren, maar breidt de focus op dat gebied uit richting innovatieve SkyActiv-X-techniek. Uit berichtgeving van het Australische Drive, dat tijdens de lancering van de nieuwe […]

Tijdens de Los Angeles Auto Show stelde Mazda de nieuwe 3 aan de wereld voor, een auto met een gedurfd design en interessante techniek. Mazda houdt namelijk vast aan reguliere verbrandingsmotoren, maar breidt de focus op dat gebied uit richting innovatieve SkyActiv-X-techniek. Uit berichtgeving van het Australische Drive, dat tijdens de lancering van de nieuwe 3 heeft gesproken met Mazda-CEO Akira Marumoto, blijkt helaas dat de leveringslijst van de 3 níet wordt uitgebreid met een MPS-versie.
“Mazda is een klein bedrijf en het segment van de hot hatches is een niche die voor ons een lage prioriteit heeft. We zijn niet van plan in de toekomst met een 3 MPS te komen”, aldus Marumoto.
Van de …

Lees verder…

Source: autoweek