Toyota en Lexus met autonome LS naar Las Vegas

Toyota en Lexus met autonome LS naar Las Vegas

Toyota Research Institute (TRI), een dochteronderneming van Toyota North America dat zich onder andere richt op de ontwikkeling van veiligheidssystemen, brengt een met slimme sensoren en misschien nog wel intelligentere software volgestopte LS mee naar gadget- en techbeurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

De LS draagt officieel de naam P4, een naam die aangeeft dat de toplimousine over de vierde generatie van het uitgebreide sensorenpakket beschikt waarmee Lexus en Toyota de autonome technieken verder gaan ontwikkelen. De LS ‘P4’ wordt straks gebruikt voor het testen van twee autonome systemen: Guardian en Chauffeur.
Guardian is de naam die Toyota en Lexus hebben geplakt op de techniek die de bestuurder niet vervangt, maar juist moet helpen bij het rijden, al treden de fabrikanten er niet over in detail. Chauffeur is, de naam geeft het al aan, een systeem dat gebruikt wordt om de taken van de bestuurder daadwerkelijk te vervangen. Volgens zijn scheppers maakt de nieuwe generatie LS directer …

Lees verder…

Source: autoweek