Citroën Berlingo Van nu ook met benzinemotor

Citroën Berlingo Van nu ook met benzinemotor

Tot op heden was de bestelversie van de Berlingo, de Berlingo Van, alleen met dieselmotoren te krijgen. Dit in tegenstelling tot de personenversie die naast met BlueHDi-dieselmotoren ook met Puretech 110- en 130-benzineblokken te krijgen is. Daar komt vanaf nu verandering in, want ook de Berlingo Van krijgt een Puretech op z’n bestellijst.

De personenautoversie van de Berlingo is leverbaar met twee benzinemotoren, de Berlingo Van moet het stellen met één van die Puretech-machines. Het betreft de Puretech 110, een 1,2-liter driecilinder die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.
De vanafprijs van de Berlingo Van met 1.2 Puretech 110 is vastgesteld op € 13.540. Let wel, dit is exclusief bpm en btw. Voor dat bedrag staat de basisuitvoering (Control) voor je klaar. Het betreft de ‘korte’ Berlingo met een laadvermogen van 650 kilo. Wie € 14.090 neertelt krijgt dezelfde Berlingo, maar dan met een laadvermogen van 1.000 kilo. Liever een als Control-uitgevoerde verlengde Berlingo (XL) met een laadvermogen van 950 kilo voor …

Lees verder…

Source: autoweek