De Tweeling: Bentley Arnage – Rolls-Royce Silver Seraph

De Tweeling: Bentley Arnage - Rolls-Royce Silver Seraph

Veel automobiele meerlingen komen voort uit de wens om kosten te besparen. Een automobiele tweeling in het absolute topsegment lijkt dan ook ondenkbaar, maar was bij Bentley en Rolls-Royce lange tijd doodnormaal. Vandaag kijken we naar de laatste automobiele tweeling van het edele Britse stel: de Bentley Arnage en de Rolls-Royce Silver Seraph.

Wie het dossier ‘De Tweeling’ op deze site doorkijkt, zal zien dat er grofweg twee categorie├źn zijn. Een deel van de auto’s komt tot stand omdat een bepaald merk in een bepaald land niet wordt gevoerd of niet in trek is en het andere deel is simpelweg bedacht om de ontwikkelingskosten van een model over meerdere fabrikanten te kunnen uitsmeren. Dat gebeurt binnen concerns, maar vaak ook daarbuiten.
Bij Bentley en Rolls-Royce speelt de eerste kwestie geen rol, want deze merken hebben wereldwijd een onwrikbare positie in de bovenste regionen van autoland. Toch waren de twee gedurende het grootste deel van de geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rolls-Royce nam Bentley al in 1931 …

Lees verder…

Source: autoweek